Metélőhagymás rizottógolyók mozzarellával töltve receptHány személyre: 4
» 2 evőkanál friss, apróra vágott metélő
hagyma» 2 evőkanál
olívaolaj» 1 fej vörös
hagyma (apróra vágva)
» 1 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
» 10 dkg rizotto
rizs» 0,6 dl
fehérbor» 3,5 dl zöldség- , vagy húsleves
» 6 dkg reszelt
parmezán» 10 dkg
mozzarella 12 kis kockára vágva
» olaj
»
só,
bors
Egy serpenyőben némi olajon pirítsuk meg a
hagymákat, majd szórjuk bele a
rizst, és kis idő múlva öntsük fel a borral. Addig főzzük így, amíg a nedvességet fel nem szívja a
rizs. Adjuk még hozzá a levest is, és főzzük, míg ezt is fel nem szívja nagyjából. Belekeverjük a
parmezánt és a metélő
hagymát is, majd hagyjuk hűlni. A
mozzarellakockákat borítsuk be rizottoval, és készítsünk belőle golyókat. Ezeket hagyjuk fél órát pihenni, majd süssük ki őket forró olajban.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>