Polentarúd receptHány személyre: kb. 80 rudacska
» 38 dkg kukorica
liszt vagy előfőzött polenta
» 15 dkg frissen reszelt
parmezánsajt» 2 kávéskanál
só és még egy kevés ízlés szerint
» 9 dkg
vaj» 2 kávéskanál durvára összetört
bors»
olívaolaj a tepsi kikenéséhez
Másfél liter vizet forraljunk fel egy lábasban. Először a
sót szórjuk bele, majd egyenletesen a polentát. Főzzük állandóan keverve 5 percig amíg a lábas falától elválik és besűrűsödik.
A gáztűzhelyről vegyük le és tegyük hozzá a
vajat és a
sajtot. Kedvünk szerint ízesítsük és keverjük csomómentesre. Gyúródeszkára borítsuk ki.
A deszkán 2 cm vastagon szétterítve formáljunk belőle téglalapot. A sütőt 6-os fokozaton 200°C-ra melegítsük elő, közben legalább fél órát hagyjuk hűlni a tésztát. 2-3 tepsit kenjünk ki olajjal.
A lepényt vágjuk egyforma csíkokra. Süssük a rudakat 40-50 percig időnként megforgatva, amíg ropogósra és aranybarnára sülnek.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>