A
banánt meghámozzuk és villával összetörjük.
citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a
tojást a
tejjel habosra felverjük, majd annyi
lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé sűrűbb legyen. Belekeverjük a porcukrot, a
sót és a sütőport, végül beledolgozzuk a
citromos
banánt, és még 2 evokanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk állni. Közben bő olajat forrósítunk. Teáskanállal kis szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük. A tésztamassza sülés közben nagyra nő. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk, és még forrón, por
cukorral meghintve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>