» 2 közepes vöröshagyma, hámozatlanul, elfelezve » 4 nagy fokhagymagerezd » olívaolaj » 1 doboz csicseriborsó » 125 g 20% tejföl » 2 ek. frissen facsart citomlé » 2 ek. finomra vágott kapor » 3/4 tk. őrölt korinadermag » 3/4 tk. Worcester-szósz » fél tk. durva szemű tengeri só » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 1 jókora csipet cayenne-i bors » 6 pita kenyér
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A fél vöröshagymákat tegyük vágott felükkel lefelé egy mellé egy alufóliára. A fokhagymákat tegyük a hagymák közé, majd locsoljuk meg 2 ek. olajjal. Készítsük batyukat, és helyezzük közvetlenül a parázsra. 20-30 percig süssük, közben forgassuk. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni. A lepények mindkét oldalát kenjük meg olajjal, és grillezzük ropogósra. Vegyük ki a hagymákat, és robotgépben pürésítsük. Tegyük hozzá a többi hozzávalót, fűszerezzük, és keverjük simára.
A pitákat a mártogatóssal együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 45-50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom