Tavaszi tekercs receptHány személyre: 30 darabhoz
» 30,18x18 cm-es réteslap-darab
» 10 dkg üvegtészta
» 20 dkg sertéshús
» 1 tk. étkezési keményítő
» 4 ek. sherry
» 1-2 gerezd
fokhagyma» 1 db, 4 cm hosszú
gyömbér» 1 csomó új
hagyma» 2-3 csili
paprika» 2 ek. olaj
» 2 ek. szezámolaj
»
cukor,
só,
bors» 1 ek. ázsiai halszósz
» olaj a sütéshez
A tésztát lobogó
vízben 30 percig főzzük. A húst vékony csíkokra vágjuk, étkezési keményítővel bedörzsöljük, és sherryvel meglocsoljuk. A
fokhagymát, sz új
hagymát és a
gyömbért apróra vágjuk. a csilit kicsumázzuk és felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk a wokban, és megpirítjuk benne a
fokhagymát és a
gyömbért. Rádobjuk a húst és magas hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tésztát, az új
hagymát és a csilit. Magas hőfokon, kevergetve sütjük, majd megfűszerezzük és hagyjuk kihűlni.
Egy-egy tésztalapot megtöltünk 1 ek. töltelékkel, majd összehajtjuk és lazán felgöngyöljük. Bő, forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>