Olívabogyós fánk kakukkfűvel pácolt marhaszelettel receptHány személyre: 6 személyre
» tetszés szerinti
chutney és fris
kakukkfű» 200 g marhafilé
» 3/4 csésze
cukor» 1/2 csésze
só és 3 ek. összetört fekete
bors» Olívabogyós fánk:
» 2 csésze sima
liszt» 2 tk. sütőpor
» 1/4 apróra vágott fekete olívabogyó
» 1 ek. összevágott friss
bazsalikom» frissen őrölt fekete
bors» 1 csésze író
» 1 ek. dijoni
mustár
Először bepácoljuk a marhaszeletet. A cukrot,
sót,
borsot és a kakukkfüvet összekeverjük és ezzel alaposan meghintjük a hús minkét oldalát. 1 napig hűtőben állni hagyjuk. Ezután papírtörlővel felitatjuk a húst, majd vékony szeletekre vágjuk.
A fánkok elkészítése: a
lisztet alaposan átszitáljuk és hozzáadjuk a sütőport, az olívabogyót, a
bazsalikomot és a fekete
borsot, amelyeket összekeverünk. Ehhez hozzáöntjük a habosra kevert írót és
mustárt, amelyből egy finom tésztát kapunk. Ezt alaposan átgyúrjuk és pogácsaszaggatóval fánkformákat képezünk.
Egy tepsit kenjünk ki olajjal és tegyük bele a fánktésztát, amelyet előmelegített sütőben készre sütjük. Még frissen kettévágjuk, ízlés szerint
chutney-val átkenjük és ráhelyezzük a húsokat. A te
tejét
kakukkfű leveleivel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>