» 12 lap rizslap » 200 g darabolt, grillezett vagy sült csirkemell » 60 g rizstészta » 50 g friss borsóbimbó vagy borsócsíra » 50 g friss babcsíra » 1 durvára reszelt sárgarépa » 2 evőkanál korianderlevél » 2 evőkanál mentalevél » 2 evőkanál frissen facsart citromlé » 2 evőkanál thai édes csiliszósz és még kevés a tálaláshoz
A rizsmetéltet tálba rakjuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 5 percig áztatjuk. lecsepegtetjük és félretesszük. A cérnametéltet, a feldarabolt csirkét, a sárgarépát, a babcsírát, a borsóbimbót, a koriandert és a mentát keverjük össze. Az édes csiliszószt és a frissen facsart citromlevet is keverjük össze. Öntsük a csirkés keverékre és rázzuk össze. A rizspapírokat mártsuk meleg vízbe, hogy megpuhuljanak. Tegyük egy munkalapra, helyezzünk rá egy adag csirkés keveréket, tekerjük fel, és a széleit dugjuk vissza. Édes thai csiliszósszal tálaljuk.
Elkészítési idő 15 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom