A kompóthoz keverjük el az
almalevet, a
citromlevet, a
mustárt és a
mézet, majd tegyük egy fazékba, és forraljuk fel. A folyadékot főzzük el 1/8 literre. Tegyük bele az
almakockákat, és főzzük 3 percig a többivel. Sózzuk,
borsozzuk, és adjuk hozzá a
kakukkfű felét. Hagyjuk kihűlni.
Negyedeljük el a diókat. Olvasszuk fel a cukrot és a
vajat egy serpenyőben. Tegyük bele a diót és a maradék kakukkfüvet. Sózzuk meg, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a
salátákat, és tépkedjük össze.
Keverjünk
ecetből, olajból és kb. 6 evőkanál
vízből öntetet, majd adjuk hozzá az aprított petrezselymet. Keverjük össze az öntetet a
salátával, és osszuk el a tányérokra.
A libamellből és a kompótból építsünk kis tornyokat, majd helyezzük a diógrillázzsal a
saláta mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>