A rumba áztasd be a mazsolát.A
rizs öblítés után szórd a forralt
tejbe.
cukorral ízesítsd, majd lassú tűzön, kevergetve főzd puhára.Fedő alatt,saját gőzében hagyd pihenni.Csepegtesd le a
szilvabefőttet, magozd ki a
szilvákat.A befőttlevet a fele
szilvával és a búzakeményítővel főzd fel,és turmixold habosra.Add hozzá a többi
szilvát is.A
tojássárgájákat,vaníliás cukrot, és a leszűrt mazsolát keverd a
rizshez, és óvatosan keverd bele a fehérjéből vert habot is. (A maradék mazsolás rummal gazdagíthatod a
szilvaöntetet.) Méretes serpenyőben forrósíts
vajat, a massza harmadát simítsd bele, süsd meg benne aranysárgára. Lapáttal vágd darabokra, fordítsd át őket, és rázogatva piríts tovább.Ha már szép a színe, tedd ki tálra, és folytasd a sütést, amíg a masszából van. Meleg
szilvaöntettel, és por
cukorral tálald.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>