Két evőkanál olajon 2 perc alatt futtassuk meg a
rizst, majd öntsük fel
vízzel, helyezzünk rá fedőt és takarékon pároljuk 12 percig. Közben
sóval és
borssal fűszerezzük.
A
paradicsomot blansírozzuk forró
vízben, hogy könnyen le tudjuk szedni a héját, magozzuk ki és kockázzuk fel.
A
szilvákat vágjuk félbe és magozzuk ki.
A
szalonnák mindkét oldalát süssük aranybarnára.
A
rizst dolgozzuk össze a
paradicsommal és 3 szelet felaprított
szalonnával. Ízesítsük
sóval,
borssal és ezt a keveréket kanalazzuk a
szilvákba. Ezután tegyük egy kiolajozott sütőedénybe és előmelegített sütőben 10 percig süssük. Tálaláskor a
szalonnákkal és a
petrezselyemmel dekoráljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>