Serpenyős gomba vesepecsenyével receptHány személyre: 4
» 600 g laska
gomba» 400 g marha vesepecsenye
» 200 g metélt vagy csurgatott tészta
» 100 g
tejföl
» 1 csomó új
hagyma» 2 ek. olivaolaj
» 1 késhegynyi őrölt szegfű
bors» kevés édes-nemes
paprika» frissen őrölt
bors» néhány
kakukkfűág
»
só
Első lépésként kifőzzük a tésztát, amikor megfőtt, kiszedjük és melegen tartjuk. Felforrósított olajban kb. 2 percig sütjük az 1 cm-es vastagságúra szeletelt hús mindkét oldalát. Amikor megsült, kivesszük, ízlés szerint
sózzuk,
borsozzuk és továbbra is melegen tartjuk. A felszeletelt
gombát és a felkarikázott új
hagymát átsütjük a wokban, ezután megközelítőleg 3 percig fogjuk párolni a hozzáadott 2 evőkanálnyi
vízzel. Ezután
sóval és szegfű
borssal fűszerezzük, beletesszük a
tejföl és a
kakukkfű egy részét. Az elkészült húst a sült zöldségekkel és a főtt tésztával kínáljuk. Díszítéshez a megmaradt kakukkfüvet használjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>