Gőzölt ponty receptHány személyre: 4 személyre
» 1-1,5 kg
pontyfilé
» 2-3 ek.
rizsbor vagy száraz sherry
» 2-3 ek. durva szemű tengeri
só» 2-3 ek. durvára őrölt
bors» 4
mogyoróhagyma» kis darab
gyömbér» 2 piros húsú
paprika» 10 dkg bambuszcsíra
» 5-6 ek. szójszósz
» 5 dl halalaplé
» 2-3 ek. kínai
mustár» 1 ek. étkezési keményítő
» 2-3 ek.
tejszín
A halat mossuk meg, és csepegtessük le, majd csepegtessünk rá
rizsbort. Szórjuk meg
sóval és
borssal, és tegyük bambuszkosárba. A
hagymát vágjuk negyedekre. A
gyömbért pucoljuk meg, és szeleteljük fel. A
paprikát vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk rombusz alakúra. A bambuszcsírát csepegtessük le. A zöldségeket keverjük össze, és locsoljuk meg
szójaszósszal. A zöldségeket tegyük a halra. Forraljuk fel a wokban az alaplevet, tegyük fölé a kosarat, és gőzöljük 15-20 percig. Vegyük le a kosarat, majd a
mustárt keverjük össze 3,5 dl halalaplével. A keményítőt keverjük simára egy kis hideg
vízzel, és sűrűsítsük be vele a halalaplevet. Ízesítsük, és lágyítsuk
tejszínnel. Tegyük tányérokra a halat, és locsoljuk meg a zöldséges mártással.
Elkészítési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>