A szárnyakat
sózzuk és
borsozzuk. A szezámolajat keverjük össze a
mézzel, és forgassuk bele a húst, és hagyjuk 30 percig állni. Az olajat hevítsük fel a wokban, és süssük a szárnyak mindkét oldalát 4-4 percig. A wokot vegyük le a tűzről, és tartsuk melegen. A
narancsot mossuk le, a héját reszeljük le, de előtte néhány vékony csíkot vágjunk le róla. A levét facsarjuk ki. A cukrot kevergetés nélkül hevítsük fel, hogy karamellizálódjon, majd vegyük le a tűzről. Öntsük bele a
narancslevet és a pecsenyelevet. Kis lángon kevergessük, amíg sima mártást kapunk. Adjuk hozzá a reszelt
narancshéj felét, és 3 percig forraljuk még. Tegyük a szárnyakat tányérokra, öntsük rá a mártást, és szórjuk meg a maradék
narancshéjjal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>