Gyümölcsös libamell receptHány személyre: 4 személyre
» 90 dkg füstölt libamell
» 1 szál póré
hagyma» 2 pomelo
» 2 rózsaszín grépfrút
» 2 guáva
» 4 kaffir
lime» 2 kaffir
lime levél
» 1 szál ázsiai
citromfű
» 4 ek.
földimogyoró-olaj» 1-1 tk. kardamom-, ánizs-,
szegfűszeg- ás
gyömbérpor
» vékony
lime-szeletek a díszítéshez
A libamellet vékonyan szeleteljük fel, a póré
hagymát vékonyan karikázzuk fel. A pomelót és a grépfrútot hámozzuk meg, de a hártyát is távolítsuk el. A gyümölcsfilét vágjuk ki a hártya körül. A guavákat szeleteljük fel, majd hámozzuk meg, és kockázzuk fel. A kaffir
lime-okat hámozzuk meg, és a héjukat aprítsuk finomra. A leveleket mossuk meg, és vágjuk fel apróra s
citromfűvel együtt. Az olajat hevítsük fel a wokban, és süssük benne a húst. 3 perc után adjuk hozzá a pomelót, a grépfrútot, a
lime-héját és levet, a guavát és a
citromfüvet. Fűszerezzük meg, majd 8 perc után szedjük tálkákba, és
lime-szeletekkel díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>