Pikáns tejfölös marharagu receptHány személyre: 4 személyre
» 20 dkg kocsikeréktészta
» 25 dkg sovány darált marhahús
» 1 1/2 csésze pikáns mártás
» 2,5 dl vörösbabkonzerv
» 1/2 dl
víz» 1 ek.
chilipor
» 1 tk. őrölt
kömény» 1/2 csésze sovány túró
» 1,5 dl sovány
tejföl
» 1 zöld
hagyma» 6 dkg fekete olajbogyó
» 1/4 csésze frissen felaprított
koriander vagy
petrezselyem
A babot leszűrjük és alaposan átöblítjük.
A tésztát a megfelelő módon
sótlan
vízben főzzük ki, szűrjük le és rakjuk egy kikent tűzálló tálba.
A darált húst alaposan süssük meg, a zaftját pedig öntsük le. Dolgozzuk hozzá a pikáns mártást, a babot és a vizet. Köménnyel és
chiliporral fűszerezzük. Miután felfőtt helyezzünk rá feddőt és takarékon 20 percig pároljuk.
A túrót, a
tejfölt és az összevágott zöld
hagymát botmixerrel keverjük össze. Rétegezzük rá a tésztára, a te
tejére pedig a húst kanalazzuk. Letakarva előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor felszeletelt olajbogyóval és
korianderrel megszórjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>