A
burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük, és egy jénaiba tesszük. Eközben a kolbászt és a hurkát alufóliába csavarva meggrillezzük, majd felnegyedeljük. Ezeket egy-egy darabot
káposztalevélbe göngyölünk. A
krumplit
sózzuk,
borsozzuk,
szerecsendióval és a felkarikázott
hagymával ízesítjük. A
szalonnát felkockázzuk, a felét a
krumplira tesszük, majd rátöltjük a
tejfölt. Erre kerülnek a „töltött
káposzták”. A másik
tejfölbe szórjuk a
sót,
borsot, csombort, a felkarikázott erős
paprikát, majd ezt a
káposztákra tesszük. Végül lefedjük, sütőbe téve mindent puhára párolunk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>