A
burgonyát puhára főzzük, lehámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe egy réteg
burgonyát terítünk, és
sóval ízesítjük. A
szalonnát felaprítjuk, a pástétom héját leszedjük, felcsíkozzuk, az
alma magházát kivágjuk, húsát szintén csíkokra vágjuk. A
tejfölt kikeverjük a
liszttel,
tejjel,
sóval,
borssal, a finomra vágott
petrezselyemzölddel és a
konyakkal. A
burgonyára teszünk a pástétomból, meghintjük a
majoránnával és a
szalonnával. A
hagymát karikákra vágjuk, elterítjük a tepsiben, rátesszük az
almát, 3 evőkanál öntetet kenünk, majd rárakjuk a többi
burgonyát és ugyan abban a sorrendben a többi hozzávalót. Ráöntjük az öntetet, majd alacsony fokozaton 60 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>