A
tojásokat és a megtisztított
burgonyát megfőzzük. Feldaraboljuk a kolbászt és a
tojásokat is. A tepsit kiolajozzuk és
burgonyát szeletelünk az aljára, ezt óvatosan meg
sózzuk és meg
borsozzuk. Erre
tojáskarikákat és kolbászkarikákat teszünk, majd egy kevés
tejföl következik. Erre újabb réteg
burgonya (
sózva,
borsozva),
tojás, kolbász és
tejfölréteg jön mindaddig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legutol
só réteg te
tejére teszünk még szeletelt
burgonyát, majd a maradék
tejföllel meglocsoljuk és ráhelyezzük a
szalonna szeleteket, végül ráreszeljük a
sajtot.
Közepesen meleg sütőben kb. fél óra alatt megsütjük úgy, hogy a
sajt a te
tején ropogósra piruljon.
Ínycsiklandozóbbá és gazdagabbá tehetjük a fogást, ha a rétegek közé is teszünk
szalonnaszeleteket.
Jó étvágyat mindenkinek!
Szerző:
Szaszika Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>