Pacalt bő, enyhén
sós és
ecetes
vízben felforraljuk, majd fél óráig főzzük. Első levet leöntjük, majd friss, enyhén
sós
vízben újból főzzük 2 óráig. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd csíkokra daraboljuk. Körmöt 4-5 darabra vágjuk. Vörös
hagymát finomra vágjuk,
káposztáról leengedjük a levet. Bog
rácsban
zsírt hevítünk, megpároljuk benne a
hagymát, megszórjuk piros
paprikával. Beletesszük a körömdarabokat, pacalt, kevés vizet öntünk rá és lassú tűzön főzzük. Ha forr, beleőrölünk egy kevés csípős
paprikát.
káposztát 2 óra elteltével helyezzük a bog
rácsba, majd összefőzzük a pacallal.
sós
vízben főtt
krumplival tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>