Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a
tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Ezután a diót, a
lisztet, a felvert
tojásfehérjét is belekeverjük, majd két részre osztjuk. Mindkét részt egy-egy egyforma tortaformába tesszük, majd készre sütjük őket Miután kihűltek, mindkettőt ketté szeljük. Miközben a tészta sül, elkészítjük a krémet: a
vajat, a cukrot, a diót összekeverjük, majd hozzáöntjük a rumot. A lapokat ezzel a krémmel kenjük be, majd az egész tortát bevonjuk a mázzal. A máz elkészítése: a por
cukorhoz adunk két evőkanál forró vizet, a rumot és az olajat, majd az egészet elkeverjük.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>