Mindig tálalás előtt 1-2 nappal készítjük el.
A porcukrot alaposan kikeverjük a Rámával,
tojással és sütőporral, majd hozzáadjuk a rétes
lisztet. Zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, egyharmadából hosszú téglalapot (a torta alapot) vágunk, a többit összemorzsoljuk. A diót műanyag zacskóba tesszük, és nyújtófával jól öszetörjük, így az egyik fele olyan lesz, mintha megdaráltunk volna, a másik fele darabos marad. Összekeverjük a por
cukorral, a habosra kevert Rama
margarinnal, mazsolával, rummal, dzsemmel,
kakaóval és végül az összemorzsolt tésztával.
Az egyben hagyott tésztalapot valamilyen pikáns gyümölcsízzel megkenjük, és félkör alakú halomban rányomkodjuk a tölteléket. Vizes kézzel szépen elsimítjuk a te
tejét, és leöntjük a mázzal, amihez a
kakaót a
cukorral és a
vízzel állandóan kevergetve sűrűre főzzünk, majd a tűzről levéve beledobjuk a
vajat. Ha a
vaj elolvadt, bevonjuk vele a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>