Ezt a parádés tortát két menetben készítjük el. A kész, vagy magunk sütötte piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel: 1./ a
vajat habosra keverjük a
cukorral, egyenként hozzáadjuk a
tojások sárgáját, végül a rumot (ha gyerekek is esznek belőle, akkor a málnaszörpöt). Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe tesszük.
Második menet, "bomba": a
tojások sárgáját habosra keverjük a
cukorral és a vaníliás
cukorral,
fahéjjal és
kakaóval. A
tejet felforraljuk, beletördeljük a
csokoládét, állandóan keverve a
tojásos masszához adjuk és gőz fölött besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a megáztatott
zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény
tejszínhabot.
Ekkor kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat -amolyan fél futball-labda formájút- belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém (ha még maradna a piskótatekercsből, a te
tejére rendezzük). Lefedjük és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor egy mintázat nélküli tálra borítjuk (ha nem akar kijönni, pár pillanatra meleg
vízbe süllyesztjük, vigyázva nehogy vizet kapjon!), meghintjük egy kevés rummal.
Tortaszerűen szeljük, de a világést ne díszítsük semmivel, úgy finom és gyönyörű, ahogy van!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>