» fahéjhab: » 1 csésze 20-%-os tejszín » 1 ek. porcukor » fél tk. őrölt fahéj » fél csésze créme fraiche » Tortácskák: » 2 csésze sima liszt » 2 tk. sütőpor » 1 tk. őrölt fahéj » 1/4 csésze porcukor » 1 3/4 csésze író » 2 nagy tojás, enyhén felverve » 1 csésze friss vagy fagyasztott kék áfonya » 1/4 csésze olvasztott vaj » porcukor
Melegítsünk elő egy sütőlemezt a grillsütőn. fahéjhab:
Verjük fel a tejszínt, a porcukrot, a fahéjat, adjuk hozzá a créme fraiche-t, és keverjük össze. Tegyük a hűtőbe.
Tegyük egy tálba a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Verjük fel a tojásokat az íróval, adjuk hozzá a kék áfonyát és a szilárd összetevőket. Keverjük össze. kenjük meg a grillt olvasztott vajjal, kanalazzunk rá a tésztábaól, és süssük meg mindkét oldalát. Forrón tálaljuk a fahéjhabbal és a porcukorral.
Előkészület: 15 perc.
Sütési idő: 10-15 perc.
Nehézségi fok: 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom