A
tojásokat szátválasztjuk. A fehérjéből 4 dkg
cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a maradék
cukorral és két kanál
liszttel, elkeverjük. Összeöntjük a habbal és folyamatos kevergetéssel adagoljuk a maradék
lisztet. Mikor jól elkevertük, beleöntjük egy előkészített tortaformába, amit papírral béleltünk ki. Simitsuk egyenletesre a te
tejét és tegyük sütőbe. Gyenge lángon süssük 40 percig. Fordításkor vigyázzunk, ne essen össze. Akkor jó, ha benyomva a te
tejét visszaugrik. Borítsuk ki előre
lisztezett táblára. Készítsük el a
csokoládés krémet ( receptet lásd a krémeknél), majd adjuk hozzá a diót és kenjük meg vele a tortát. Nyomkodjuk bele egyenletesena rumos meggyet. Fagyasszuk le, és csak ekkor vonjuk be
csokoládéval. Mikor ez is megfagyott, szeletelhető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>