150 g
lisztbe belekeverjük a sütőport, majd mélyedést csinálunk a közepébe és beleteszünk 75 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, az egész
tojást és 75 g szeletelt
vajat. Az egészet jól összegyúrjuk. Pár óra pihentetés után a tészta kétharmadát kinyújtjuk úgy, hogy egy mély, kerek tortaformát ki tudjunk vele bélelni. A megmaradt tésztát csíkká nyújtjuk és a forma oldalát is kibéleljük. Miután megszurkáltuk egy villával, előmelegített sütőben 200-220°C-on 10 percig sütjük. 150 g cukrot összekeverünk a
citromlével, a kukorica
liszttel, a
tojássárgájákkal és az áttört túróval, majd óvatosan beleforgatjuk a
tojásfehérjékből vert kemény habot és a
tejszínből vert kemény habot is. A tésztánkat megtöltjük a töltelékkel , majd a megmaradt búza
lisztet összekeverjük a megmaradt
cukorral, vaníliás
cukorral és a
vajjal, és alapos összekeverés után megszórjuk vele a tortát. Végül visszatesszük a sütőben 180°C-ra és 70-80 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>