A
vajat összekeverjük a
cukorral, a vaníliás
cukorral, az egész
tojásokkal, a
tojássárgájákkal, a rummal vagy
konyakkal, a
liszttel, a sütőporral és a
tojásfehérjékből vert kemény habbal. A masszát jól összedolgozzuk, majd ki
vajazott, kibélelt tortaformába teszünk 1-2 púpos kanállal belőle és elsimítjuk. Ezt a vékony réteget grillsütőbe tesszük, 20 cm-re a hőforrástól és aranybarnára sütjük. Ha ez meg van, akkor ugyanennyi masszát teszünk a tészta te
tejére és ugyanúgy járunk el, ahogy az előbb. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg teljesen elfogy a massza. Miután elkészült az egész tészta, levesszük róla a sütőpapírt és 5 percre forró sütőbe tesszük. A porcukrot és a
citromlevet összekeverjük és az így kapott mázzal bevonjuk a tortát. A
csokoládét összekeverjük a kókuszkrémmel és gőz fölött felolvasztjuk, majd sütőpapír nyomózsákba töltjük és spirális alakban bevonalazzuk a tortánk te
tejét. Ezután egy vékony eszközzel(kés, fogvájó) a szélétől befelé, majd a közepétől kifelé váltakozva, bejelöljük a 16 szeletet. Ezzel szép mintát kapunk a tortánk te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>