Pischinger (osztrák tortakülönlegesség) receptHány személyre: 8
» 250 g
vaj» 65 g kristály
cukor» 125 g tisztított, darabolt
mandula» 50 g por
cukor» 3
tojás» 300 g főző
csokoládé» 2 zacskó nagyméretű, kerek ostya(5 ostya minden csomagban)
Egy kevés
vajat megolvasztunk, majd hozzáadjuk a cukrot és addig kevergetjük, amíg a
cukor szép barna nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a
mandulát és az egész keveréket kissé megpörköljük. Ezután
vajazott sütőlapra öntjük, szétterítjük és miután megkeményedett, összetörjük. A megmaradt
vajat és a porcukrot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a
tojásokat és a gőz fölött olvasztott 200 g
csokoládét is(egy keveset félreteszünk). Az egészet sima, lágy krémmé keverjük. A krémünkkel megkenjük az ostyákat, egymásra rakjuk őket és a félrerakott
csokoládéval bekenjük a torta oldalát. A megmaradt
csokoládét is felolvasztjuk gőz fölött, majd bevonjuk vele a tortánkat. Tálalás előtt hűtőben pihentetjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>