A kész piskótát két lapra vágjuk. A gőz felett felolvasztott 300 g fehér
csokoládét összekeverjük a
tejjel és a marcipánnal. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük. A kemény habbá vert
tejszínhez hozzáadjuk a
zselatint, majd beleforgatjuk a marcipános masszába. 100 g lekvárt átszűrünk és vékonyan megkenjük mindkét lapot. Az első lapot egy nagyobb kapcsos tortaforma oldalába rakjuk a lekváros felével felfelé és szorosan körberakjuk
csokoládélapokkal, majd rákenjük a marcipános masszát. Erre rátesszük a másik lapot, lekváros felével lefelé és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Miután a kapcsos formát levettük, a megmaradt fehér- és főző
csokoládét gőz fölött felolvasztjuk külön-külön, majd a többi lekvárral bevonjuk a torta felszínét és a barna
csokoládéval be
rácsozzuk a tortánkat. Ezután a fehér
csokoládéval megtöltjük a
rácsokat és a
mandulás c
sókokkal díszítünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>