A 4
tojást 4 evőkanál meleg
vízzel felverjük, majd hozzáadunk 150 g cukrot, egy vaníliás cukrot, a sütőport, a búza- és kukorica
lisztet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A tésztamasszát kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 4 egyforma lapra vágjuk. Gőz fölött összekeverünk 125 g
vajat, 175 g cukrot és a
tojássárgájákat, majd besűrítjük. Levesszük a gőzről és belekeverjük a
citromlevet, majd visszatesszük és újramelegítjük de nem forraljuk fel. A pudingot a csomagoláson lévő recept alapján elkészítjük és belekeverjük a rumot és a megmaradt
vajat. Az első tortalapot megkenjük a
citromos krém felével, majd rátesszük a második lapot. Erre a pudingkrém harmadát kenjük és ráhelyezünk egy következő lapot, amit megkenünk
citromkrémmel. Az utol
só lapot is ráhelyezzük és bevonjuk a tortát a pudingkrém felével, majd a másik felét nyomózsákba töltjük, aminek a segítségével feldíszítjük a tortánkat. Ezután elhelyezzük a
citromszeleteket és a
mentaleveleket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>