Négylevelű lóhere torta receptHány személyre: 8
» 3
tojás» 150 g kristály
cukor» 1 vaníliás
cukor» 100 g búza
liszt» 100 g kukorica
liszt» 2 teáskanál sütőpor
» 2 evőkanál sherry
» 5 evőkanál baracklekvár
» 225 g por
cukor» 2-3 evőkanál
citromlé
» zöld és piros ételfesték
» 200 g zöld színű marcipán
»
cukorgyöngyök és ezüst
cukorgolyók a díszítéshez
Az egész
tojásokat felverjük 3 evőkanál meleg
vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a búza
lisztet, a kukorica
lisztet és a sütőport. Az egészet jó alaposan összekeverjük, majd kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 20-30 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 2 egyforma lapra vágjuk, majd négylevelű lóhere alakúra vágjuk a lapokat. Az első tortalapot sherryvel meglocsoljuk és bekenjük 2 evőkanál baracklekvárral, majd rátesszük a másik lapot. A megmaradt lekvárral bevonjuk a torta felszínét. 125 g porcukrot összekeverünk a
citromlével, a zöld ételfestékkel és az így kapott mázzal bevonjuk a tortánkat. Ezután megszórjuk
cukorgyöngyökkel. A megmaradt porcukrot és a marcipánt összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd négylevelű lóhere alakúra vágjuk. A méretre vágott marcipánt a torta te
tejére rakjuk és a szélekre
cukor ezüstgolyókat rakunk, majd a maradék marcipánt összekeverjük a piros ételfestékkel és díszítjük vele a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>