250 g
vajat összekeverünk 250 g
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
tojásokkal, a
sóval, a búza- és kukorica
liszttel és a sütőporral. Az egészet alaposan összekeverjük, ha szükséges egy kis
tejjel fellazítjuk. A tésztánkat 8 részre osztjuk és egyenként ki
vajazott tortaformában, előmelegített sütőben 180-200°C-on 8-10 perc alatt megsütjük őket. A pudingot a csomagoláson írtak alapján elkészítjük a
tejjel, majd hozzáadjuk a
kakaóport és a megmaradt cukrot. Ezután a
vajat is belekeverjük a pudingba. Egy tortalap kivételével megkenjük az összeset az előbb elkészített krémünkkel úgy, hogy egy kevéske krémet félreteszünk a díszítéshez. A megkent lapokat egymásra helyezzük és a te
tejükre rakjuk azt, amelyik nem lett megkenve. Gőz fölött olvasztott
csokoládéval vonjuk be a tortát és a félretett krémmel és a
csokoládélapokkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>