A megmosott és lecsöpögtetett
eperből 250 g-ot félreteszünk, a többit elnegyedeljük, meglocsoljuk cseresznye
pálinkával és megszórjuk por
cukorral. Lefedve 3 órát állni hagyjuk. 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egy 22 cm-es kerek tortaforma segítségével 3 kört rajzolunk a papírokra. A
tojásfehérjét a
cukorral és a
citrom levével kemény habbá verjük gőz fölött. A habot elharmadoljuk és a papírra rajzolt körökre kenjük, majd 3 órára előmelegített sütőben 100°C-on megszárítjuk. A tepsiket 1,5 óra elteltével megcseréljük. Miután elkészültek a lapok, az elsőt egy tálra tesszük és rátesszük a sütőforma csatos oldalát. 500 ml
tejszínt és a 2 vaníliás cukrot kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a
pálinkába áztatott epret. Az elkészült krém felét rákenjük az első tortalapra, majd rátesszük a következő lapot, ezt is megkenjük és lefedjük a harmadik lappal. Ezután 5-6 órára mélyhűtőbe tesszük. A maradék
tejszínt és vaníliás cukrot kemény habbá verjük a tálalás előtt és a habbal bekenjük a torta felszínét. A végén a félrerakott
eperszemekkel díszítjük a tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>