250 g
lisztet összekeverünk sütőporral és a gyúródeszkára tesszük egy kupacban. A kupacba mélyedést készítünk és beleteszünk 2 vaníliás cukrot, 500 ml
tejszínt és 175 g
vajat. Az egészet alaposan összegyúrjuk és az így kapott tésztát hűtőbe tesszük. Miután kivettük, 4 egyforma részre vágjuk. Egy ki
vajazott, lapos, 28 cm-es kerek formába beleteszünk egy kinyújtott tésztát és megszurkáljuk egy villával. A maradék
lisztet, 75 g cukrot és 1 vaníliás cukrot összekeverünk, majd hozzáadjuk a
fahéjat és fokozatosan belekeverjük a maradék
vajat. A keveréket zsemlemorzsaszerűre morzsoljuk és négyfelé osztjuk. Sütés előtt mindegyik lapot megszórjuk. A négy tésztalapot külön-külön egymás után megsütjük, sütés előtt mindegyiket megszórjuk.(Előmelegített sütőben 200-220°C-on 15 perc alatt) Miután megsültek, az egyik lapot felvágjuk 12 egyenlő szeletre. A maradék
tejszínt a megmaradt
cukorral és vaníliás
cukorral kemény habbá verjük. A
szilvakrém egyharmadát az első lapra kenjük és a
tejszín egyharmadát nyomózsák segítségével szépen rányomjuk. A többi lappal ugyanígy teszünk és a te
tejére a felszeletelt lapot tesszük. A végén por
cukorral megszórjuk és hűtőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>