Erősre főzzük a kávét, majd a keksz harmadát beleáztatjuk és belerakjuk annak a tálnak az aljába, amiből tálalni szeretnénk. Elkészítjük a krémet, amihez először szétválasztjuk a
tojásokat. A sárgákat a
liszttel és egy kevés
tejjel simára keverjük. A maradék
tejhez hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Hozzáöntjük a másikhoz, majd tűzön addig fözzük, míg pöfög. Közben állandóan kevergetjük és beletesszük a vaníliát. Ezt akkor vesszük ki belőle, mikor már levesszük a krémet a tűzről. Az így kapott krémet öntjük rá a kekszre, majd meghintjük dióval. Erre jön a következő réteg áztatott keksz, amire a lekvárt kenjük rá, majd újból diót szórunk rá. A te
tejére rárakjuk a harmadik réteg kekszet, és végül
tejszínhabbal díszitjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>