A
tojásokat 2 evőkanál forró
vízzel felverjük, elektromos keverőgépet használva. Ezután hozzáadunk 150 g cukrot és a vaníliás cukrot, majd 2 percig verjük. A búza
liszt, kukorica
liszt és sütőpor keverékét beledolgozzuk a
tojásos keverékbe. Az elektromos keverő alacsony fokozatán sima tésztává keverjük. Egy 28 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a piskótatészta felét és előmelegített sütőben 180-200°C-on 15 percig sütjük. A tészta másik felébe keverjük a
kakaóport és az előbb említett módon ugyanúgy megsütjük. A
tejszínből kemény habot verünk, majd az egyharmadát félretesszük. A többi habhoz hozzáadjuk a
citromlevet és ribizlit úgy, hogy néhány szemet elrakunk a díszítéshez. Ezután a
kakaós tésztát egy tálra tesszük és megkenjük a krémünkkel, majd rátesszük a másik lapot. A
csokoládét gőz felett megolvasztjuk és óvatosan belekeverjük a félretett
tejszínhabba. Az így kapott krém felével bekenjük a tortánk külsejét, majd a másik felét habzsákba töltjük és halmocskákat nyomunk a tortára, amiket ribizli szemekkel díszítünk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>