A jól összetört babapiskótát és a puha
vajat tésztává gyúrjuk. A ki
vajazott, mély, kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát. A krém
sajtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a
citromlevet jól összekeverjük. A
tejszínt körülbelül fél percig verjük, majd összekeverjük a krém
sajtos keverékkel, aztán az egészet a tortaformába öntjük. A lecsöpögtetett cseresznye levét félre rakjuk és a cseresznyéket a krém te
tejére helyezzük. A lekvárt és a cseresznye levét közepes lángon felmelegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a
zselatint. Az így kapott zselét a gyümölcsök te
tejére öntjük és a tortát 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük. Tálalásnál az oldalát megszórjuk
csokoládé reszelékkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>