A
lisztet összekeverjük 65 g
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
sóval és a
tojással. A
liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt
vajat a te
tejére tesszük és beborítjuk a maradék
liszttel. Ezután jól összedolgozzuk az egészet. 1 óráig pihentetjük a hűtőben, majd a tésztát kinyújtjuk és a kétharmadát 28 cm-es tortaformába tesszük. A maradék tésztával a tortaforma oldalát vonjuk be. Miután megszurkáltuk villával, előmelegített sütőben 200-220°C-on 10-15 percig sütjük. A megmosott ribizli szemeit leszedjük a szárról egy villa segítségével. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a cukrot és a ribizlit. Az elősütött tésztára szórjuk az édes morzsát, majd ráöntjük a ribizlis habot. 5-10 percre visszatesszük a sütőbe és aranyszínűre sütjük. A tálaláshoz
tejszínhabot használhatunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>