A sütőporral összekevert
lisztet elhelyezzük a gyúródeszkán és mélyedést csinálunk a közepébe. A mélyedésbe tesszük a
tojást, 65 g cukrot és a reszelt
citromhéjat. A
liszt felével lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt a
vajat a te
tejére tesszük és beborítjuk a maradék
liszttel. Az egészet rug
almas tésztává dolgozzuk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük. A ki
vajazott tortaformába tesszük a tésztát és elsimítjuk. Ezután villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 25-30 percig sütjük. A megmosott és megtisztított rebarbarát fél ujjnyi darabokra szeljük, majd megszórjuk 250 g
cukorral és a vaníliás
cukorral. Ezután lábasba tesszük a darabokra vágott
citromhéjjal és 5 percig főzzük kis lángon. A
citromhéjat kivesszük, a kukorica
lisztet és a
fehérbort hozzáadjuk, majd jól összekeverjük és állni hagyjuk. Az 5
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a
citromlevet. A végén az elkészült tortán elegyengetjük a rebarbarát, majd nyomózsák segítségével a habbal díszítjük, végül 2-3 percre grillsütőbe tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>