A kávéból 2 dl kávét főzünk és a
cukorral összekeverve sűrű szirupot főzünk. Az 5
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sűrű szirupot hozzákeverjük. Miután kihűlt, az 5
tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd beleszitáljuk az 1 kanál kávé és a
liszt keverékét. Tortaformába töltve kis lángon megsütjük. Miután kihűlt a torta 3 lapra vágjuk. A krémhez 2 dkg kávéból 1 dl kávét főzünk és összekeverjük a
liszttel, a 4
tojássárgájával, a
cukorral és a kettévágott vaníliarúddal, majd gőz felett sűrűre főzzük. A kihűlés után hozzákeverjük a habosra kevert
vajat és az így kapott töltelékkel megtöltjük a tortánkat, majd a külsejét is bekenjük. A te
tejét
csokoládéreszelékkel megszórhatjuk vagy olvasztott
csokoládéval bevonhatjuk, majd
tejszínhabot teszünk rá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>