» 1 l zsíros tej » 270 g búzadara » 150 g cukor » 50 g vaj » 1 csipetnyi őrölt fahéj » 100 g korinthoszi vagy szmirnai mazsola » 2 dl háztartási rum
Először is a rumot dolgozzuk össze a mazsolával és hagyjuk benne néhány órát.
A tejet forraljuk fel, tegyük félre és lassan adjuk hozzá a búzadarát. Majd újra hevítsük és takarékon pároljuk 5 percig. Vegyük le a tűzről és dolgozzuk hozzá a cukrot, a vajat, a fahéjat és a rumos-mazsolát. Kanalazzuk tortaformába és ha kihűlt néhány órára tegyük a hűtőbe.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom