» 1 l zsíros tej » 270 g búzadara » 4 tojássárgája » 150 g cukor » 100 g vaj » 1 vaníliarúd » 1 csomag vaníliás cukor
A tejet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és szépen lassan öntsük bele a búzadarát. Ismét tegyük fel a tűzre és takarékon folyamatos kevergetés mellett főzzük. Ezután újra tegyük félre és dolgozzuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vajat és a vaníliás cukrot. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, kapargassuk ki a belsejét, szórjuk a darás tejbe és jól keverjük el. Kanalazzuk a keveréket egy tortaformába, hagyjuk kihűlni és tegyük néhány órára a hűtőbe.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom