A sütőt előmelegítjük ,a formákat alapsoan kikenjük
vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Egy tálban a 12 dkg
vajat elkeverjük a
cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák aljára kanalazzuk.
A
lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a
fahéjjal és a maradék dióval.
A
tojást habosra keverjük a
cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a
vajat és a kefírt, majd belekanalazzuk a
lisztes keveréket, és homogén masszává keverjük.
A tésztát a sütőformába töltjük a diós keverék te
tejére, majd 20 percig sütjük.
A kisült muffinokat 10-15 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, megfordítjuk és sütő
rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a muffinok te
tejéről, vagy ha
vajaztuk a formát, egy kanállal kiszedjük a formában maradt diós-karamellát, és a muffinok te
tejére halmozzuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>