A
citromokat bele teszem a lábosba és annyi vizet öntök rájuk, amennyi ellepi őket. Miután felforrt a
víz, lejjebb veszem a lángot és fedő alatt 20 percig csendes bugyogásban tartom a gyümölcsöket. Még 30 percig hűtöm, közben bekapcsolom a sütőt 175 C-ra. Most a
citromokat félbevágom, a magokat eltávolítom, és a gyümölcsöket apró darabkákra vágom. Az edényben lévő
citromdarabokhoz, hozzáküldöm a
tojásokat, és a robotgéppel addig keverem, míg szinte sima massza nem lesz belőle. Maradnak benne imitt-amott
citromhéjdarabkák, de az nem baj. Most hozzászórom a masszához az őrölt
mandulát, a sütőport meg cukrot, és megint jöhetett a gépi keverés. Ezzel kész i a tészta, és belekanalazom a muffinsütő formába. aztán betoom a tepsit a sütőbe, és 25-30 perc alatt megsütöm a muffinokat, amelyek a lédús
citrompép miatt még 1-2 nap múlva sem száradtak ki.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>