A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. A
vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, közben lecsepegtetjük a meggyet. Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a zabpelyhet, a
fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. Egy másik tálban felverjük a
tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott
vajat. Beletesszük a
joghurtot vagy
tejfölt, és a meggyet is. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 15-20 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Vékonyan meghintjük őket por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>