A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, s hőálló formákat ki
vajazzuk, majd megszórjuk
cukorral.
Egy lábosban felolvasztjuk a
vajat, és hűlni hagyjuk. Az
ananász szeleteket kockára vágjuk.
A
vajhoz adjuk a cukrot, a
tojásokat, egy csipet
sót, és jól elkeverjük, ezután beletesszük a masszába az írót is. A
lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a darált mákot összevegyítjük, majd a
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz. Beletesszük a felkockázott
ananászt is.
A formákat háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Sűrű mázat keverünk a por
cukorból és a
citromléből, majd megkenjük vele a muffinok te
tejét. Vékonyan felcsíkozott kandírozott gyümölcsökkel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>