A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
Meghámozzuk az
almákat, felvágjuk negyedekre és eltávolítjuk a magházat. Az
almanegyedeket kis darabokra vágjuk. Tálban összekeverjük a
lisztet, az
almát, a
fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy csipet
sót.
Egy másik tálban felverjük a
tojást, hozzáadunk 80 g cukrot, az étolajat, az írót és az
almalevet, és alaposan összekeverjük. A
lisztes keveréket a masszához adjuk, és habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Ízlés szerint kókuszreszelékkel meghintjük.
Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük, megszórjuk a megmaradt
cukorral. 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>