A
tejet meglangyosítjuk közepes lángon, állandó kevergetéssel feloldjuk benne az élesztőt. Egy keverőtálba tesszük a
lisztet, a
mandulát, a cukrot, egy csipet
sót, majd elvegyítjük őket egymással. Hozzáadjuk egészben a
vajat, az élesztős
tejet, és a keverőgép gyúrófejével sima, rug
almas tésztává dolgozzuk el.
A tésztát meleg helyen, lefedve 45 percig kelesztjük. Eközben az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, és kevés langyos
vízben beáztatjuk.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. Az aszalt gyümölcsöket lecsöpögtetjük. A tésztát átgyúrjuk még egyszer be
lisztezett gyúródeszkán, majd összedolgozzuk az aszalt gyümölcsökkel, és 12 részre osztjuk. Mindegyik részből golyókat formálunk, amelyeket a mélyedésekbe teszünk.
Betesszük 20-25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Por
cukorral megszórva, vagy lekvárral kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>