Az élesztőt a
tejben megkelesztjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd pihentetjük. Utána 3 részre osztjuk, és kinyújtjuk. Egy tepsit ki
vajazunk és az egyik lapot az aljára fektetjük. Rátesszük a töltelék felét, majd a következő lapot. Erre jön a töltelék másik fele, és végül a harmadik lap. Egy felvert
tojással bekenjük a tészta te
tejét. Villával megbökdössük, majd egy órán át pihentetjük. Utána újra megkenjük
tojással, és közepes hőmérsékleten 40-45 percig sütjük.
A
csokoládét felolvasztjuk és a te
tejére kenjük. Téglalap alakúra vágjuk.
Töltelék készítése: a diót összekeverjük a lekvárral és ízlés szerinti sukoral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>