Egy bögrében felfuttatjuk az élesztőt némi
cukor és 1 dl
tej segítségével, majd egy tálban ebből és egy kevés
liszttel kovászt készítünk. Némi idő elteltével hozzá adjuk a többi
lisztet is. Egy másik tálban habosra verjük a megolvasztott Rama
margarint a maradék
tejjel, a
cukorral, a vaníliás
cukorral és a 3
tojás sárgájával. Ezt a keveréket is a
liszthez adjuk, és jól eldolgozzuk. A
tojások fehérjét a
sóval és a por
cukorral kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan beledolgozzuk a keverékbe a mazsolával együtt. Az így kapott masszát megfelezzük, és egyik felébe belekeverjük a
kakaóport. Hagyjuk kicsit dagadni őket. A sárga masszát öntsük egy kikent, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába, majd erre rá a
kakaósat is. Fél órán át hagyjuk letakarva pihenni, majd tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 60 percig. Mikor kihűlt, szórjuk meg por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>