Egy bögrében futtassuk fel az élesztőt a
tejjel és
cukorral, majd ezt öntsük egy tálba, melybe már előzőleg beleszórtuk a
lisztet. A
tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit verjük kemény habbá a
vízzel, a
sóval és a
cukor felével. A
tojások sárgáját is verjük fel, majd keverjük a
liszthez. A
vajat olvasszuk fel, és keverjük el a vaníliás
cukorral és a
cukorral, majd ezt is adjuk a
liszthez. Óvatosan dolgozzuk ebbe bele a
tojásfehérje habot is. A masszát felezzük meg, és egyik felébe keverjük bele a
kakaóport. Az így kapott masszákat öntsük egy kikent, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába úgy, hogy először a sárga felét, majd a barnát öntjük bele, megszórjuk a mazsolával, és ráöntjük a maradék sárga keveréket. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 60 percig. Mikor kihűlt, díszítsük por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>